Україна презентувала НАТО доповідь про зв’язки Росії з терористами

Україна презентувала НАТО доповідь про зв’язки Росії з терористами
Доповідь української делегації
Фото з Facebook Ірини Фріз

Україна приділила особливу увагу зв’язкам Кремля з «Талібаном»

У неділю під час засідання Парламентської асамблеї НАТО Україна презентувала доповідь про зв’язки Російської Федерації з ісламськими терористичними організаціями.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз.

«Особливу увагу приділяємо зв’язкам Кремля з «Талібаном», а також свідченням постачання зброї та матеріальних ресурсів. «Талібан» – тема окремої доповіді Парламентської Асамблеї, що виноситься на обговорення цієї сесії», – написала Фріз.

Вона також повідомила, що у доповіді є свідчення того, як російські спецслужби заохочують радикальних ісламістів залишати територію Росії, в тому числі, забезпечуючи їх переліт, та брати участь в бойових діях за межами держави, зокрема, в Сирії на боці Ісламської держави.

«Крім того, багато колишніх іракських баасистів, які становили ядро військово-політичної еліти за часів Хусейна, а потім – верхівку ІДІЛ – проходили навчання в КДБ СРСР. В доповіді – багато цікавих фактів, свідчень та доказів такої співпраці», – додала Фріз.

«Це вже шостий репорт нашої делегації. Сьогодні, під час його презентації, президент ПА НАТО та глави делегацій Великобританії, Франції, Німеччини, США, Канади, Туреччини, Іспанії зазначили, що ці репорти є дуже важливими для розуміння агресивних дій Росії», – резюмувала голова постійної делегації у Парламентській асамблеї НАТО.

Як відомо, Парламентська асамблея НАТО триває цього тижня у канадському Галіфаксі. Голосування за остаточний варіант резолюції відбудеться у понеділок.

Парламентська асамблея НАТО у суботу вимагала від РФ визнати відповідальність за збитий МН17.

Американський сенатор також заявив, що «ми зможемо витиснути Росію з України».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: