Україна відкрила зі свого боку пункт пропуску «Золоте»

Україна відкрила зі свого боку пункт пропуску «Золоте»

КПВВ «Золоте» запрацював з українського боку

КПВВ «Золоте» 20 жовтня поточного року запрацювало зі сторони підконтрольної уряду України для осіб, які мешкають у так званій «сірій» зоні

Незважаючи на зрив з боку керівництва ОРЛО роботи КПВВ «Золоте», що на Луганщині, українська сторона зі свого боку відновила його функціонування. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

«Тристороння контактна група в Мінську підтримала ініціативу голови СММ ОБСЄ Ертурула Апакана та домовилася про відновлення роботи в Луганській області КПВВ «Золоте» 20 жовтня 2017 року. Сьогодні в Луганській області повноцінно діє лише пішохідний перехід КПВВ «Станиця Луганська». Тому КПВВ «Золоте», яке 20 жовтня поточного року запрацювало зі сторони підконтрольної уряду України для осіб, які мешкають у так званій «сірій» зоні. Після повноцінного початку роботи КПВВ це буде єдиний контрольний пункт в’їзду-виїзду в Луганській області, де передбачено рух автомобільного транспорту», - йдеться в повідомленні штабу.

Зазначається, що з боку відповідних державних органів та служб України було вжито усіх необхідних заходів для своєчасної організації роботи цього пункту пропуску. Зокрема, на території КПВВ «Золоте» та прилеглих ділянках місцевості було проведено заходи із розмінування, а також очистка від зайвої рослинності.

«Луганська військово-цивільна адміністрація, правоохоронні структури та Державна прикордонна служба для забезпечення безпеки жителів регіону при пішому проходженні, або проїзді автотранспортом, створили сучасні умови для перетину лінії розмежування по дорожньому коридору «Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ». Для безперебійної роботи пропускної системи з боку території підконтрольної уряду України створені та готові до використання смуги для руху транспортних засобів та коридори пішого переходу», - інформує прес-центр.

На жаль, на даний час немає підтвердження, що з боку території ОРЛО виконані всі заходи щодо повноцінного функціонування КПВВ з їхнього боку.

Раніше повідомлялося, що бойовики «ЛНР» будуть готові до відкриття КПВВ «Золоте» не раніше середини листопада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: