Україна вимагає скасувати «націоналізацію» підприємств на окупованому Донбасі

Україна вимагає скасувати «націоналізацію» підприємств на окупованому Донбасі

Україна вимагає скасування указу президента Російської Федерації Володимира Путіна про визнання «паспортів» так званих «Донецької/Луганської народних республік»

Українська сторона в рамках засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України в Мінську (Білорусь) вимагає скасувати «націоналізацію» українських підприємств на окупованому Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах контактної групи Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Також, Оліфер повідомила, що Україна вимагає скасування указу президента Російської Федерації Володимира Путіна про визнання «паспортів» так званих «Донецької/Луганської народних республік» («ДНР/ЛНР»).

«Рейдерське захоплення державної і приватної власності на непідконтрольній Україні частині Донбасу і квазіуказ т. зв. ДНР про псевдокордон однозначно читаються світовим співтовариством і Україною як порушення мінських домовленостей і веде до їх зриву. Ми зажадали відповіді щодо скасування рішень з цих питань, оскільки такі методи з боку РФ і ОРДЛО ведуть до блокування процесу консультацій в рамках мінського процессу», - написала вона.

Оліфер зазначила, що це питання Україна поставила як на рівні робочих підгруп, так і в рамках тристоронньої контактної групи. Крім того, учасники контактної групи обговорювали можливість розведення сил у Станиці Луганській. Зокрема, Оліфер зазначила, що розведення можливо тільки після 7 днів тиші.

«Останній обстріл тут був 13 березня 2017 року, таким чином дії ОРЛО поки не дозволяють зробити розведення в цій точці», - повідомила вона.

Також Оліфер висловила жаль у зв'язку з тим, що РФ у Мінську ставить вирішення політичних питань перед питанням про припинення вогню.

«На жаль, російська сторона ставить вирішення політичних питань перед рішенням блоку питань з безпеки - повне і стійке припинення вогню, виведення російських формувань і озброєнь з території України», - повідомила вона.

Нагадаємо, 27 лютого ватажки «ДНР» і «ЛНР» Олександр Захарченко та Ігор Плотницький заявили, що так звані республіки введуть зовнішнє управління на підприємствах української юрисдикції і перестануть постачати до України вугілля, якщо Київ не припинить транспортну блокаду Донбасу до початку березня. Вони заявили, що будуть «перебудовувати всі виробничі процеси і орієнтувати їх на ринок Росії та інших країн».

1 березня Захарченко заявив, що близько 40 підприємств української юрисдикції перейшло під «зовнішнє управління» в «республіці». 

Ахметов зупинив свої шахти на підконтрольній бойовикам території Донбасу.

СБУ перехопила розмови Захарченка: «націоналізовані» заводи можуть дістатися Сергію Курченку.

Читайте також статтю «Главкома» «Операція «Націоналізація». Ахметов – більше не король Донбасу?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: