Україна вимагатиме від РФ компенсацію через будівництво Керченського мосту

Україна вимагатиме від РФ компенсацію через будівництво Керченського мосту
Будівництво Керченського мосту

Після спорудження мосту частина суден не зможе проходити Керченську протоку

Україна має намір вимагати від Росії компенсацію за порушення конвенції ООН із морського права, зокрема йдеться і про будівництво Керченського мосту в окупований Крим.

Про це заявили в українському Міністерстві закордонних справ у відповідь на запит «DW».

До цього міністерство транспорту Росії анонсувало обмеження судноплавства через Керченську протоку в серпні й вересні 2017 року сумарно на 23 доби. Заходів буде вжито для встановлення на опори прогонових арок Керченського мосту.

Українська сторона вважає односторонні дії РФ міжнародно-протиправним діянням, що порушує юрисдикцію України над своїми внутрішніми водами, територіальним морем, виключною економічною зоною і континентальним шельфом у Чорному й Азовському морях.

Як повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк, параметри осадки суден, які самостійно встановлює Росія, можуть обмежити роботу Бердянського та Маріупольського торговельних портів, що працюють на Азовському морі. Адже після спорудження мосту частина суден не зможе проходити Керченську протоку через занадто велику осадку.

За словами Лавренюка, збитки українських державних портів за 23 доби перекриття судноплавства становитимуть приблизно півмільярда гривень.

До слова, вчора в окупованому Криму зник інтернет через будівництво Керченського мосту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: