Україна з партнерами в ПАРЄ відмовились створювати робочу групу щодо повернення РФ

Україна з партнерами в ПАРЄ відмовились створювати робочу групу щодо повернення РФ

11 жовтня ПАРЄ затвердила резолюцію, яка створює умови для зняття політичних санкцій з делегації РФ

На засіданні спільного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи та комітету міністрів Ради Європи відмовилися створювати робочу групу, яка фактично мала «шукати шляхи реформи Ради Європи для повернення Росії».

Про це у Facebook повідомив постійний представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

«Не буде робочої групи. Кожен орган продовжить дискусії автономно, голова ПАРЄ вестиме двосторонній діалог з головою Комітету міністрів Ради Європи, а в січні 2018 зберемося на чергове засідання Спільного комітету», – написав він.

За його словами, на засіданні згаданого Спільного комітету Парламентської асамблеї і Комітету міністрів Ради Європи «мали ухвалити рішення про створення робочої групи, яка фактично мала шукати шляхи реформи Ради Європи під повернення Росії».

«За сценарієм адвокатів Росії, навіть факт створення робочої групи мав стати сигналом Москві і всім, хто ще не визначився в Раді Європи: ми готові домовлятися, шукаємо рішення. Щойно це засідання завершилося. Позиція уряду України: немає ніяких умов для повернення Росії, не потрібно створювати ніяких робочих груп, діалог між Комітетом міністрів і Асамблеєю може тривати виключно в наявних форматах. Наші партнери були більш дипломатичні, але теж не підтримали створення групи. Посол Росії та деякі інші посли виступили за створення групи, – розповів Кулеба.

«Картинка для адвокатів Росії зіпсувалася. Але вони, звісно, продовжать прориватися, як в анекдоті – хоч тушкою, хоч статуеткою. Повторюю написане вчора: нас б’ють, ми б’ємо. Гра триває», – додав він.

Як відомо, 11 жовтня Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію, яка створює умови для зняття політичних санкцій з делегації Російської Федерації.

Член української делегації у ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв пояснив, яким чином стало можливе ухвалення такої резолюції і що це може означати для України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: