Нардеп пояснив суть «неприємної» резолюції, яку ухвалила ПАРЄ

Нардеп пояснив суть «неприємної» резолюції, яку ухвалила ПАРЄ

Ар'єв заявив, що єдиним механізмом повернення РФ до ПАРЄ є зміни до регламенту

11 жовтня Парламентська Асамблея Ради Європи переважною більшістю голосів підтримала резолюцію, яка може відкрити шлях для зняття політичних санкцій з Росії.

Член української делегації у ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв пояснив, яким чином стало можливе ухвалення такої резолюції і що це може означати для України.

«Пройшла вона лише тому що документи із загальними речами в Асамблеї проходять значно легше ніж з конкретикою. І якщо в майбутньому делегатам запропонують затвердити механізм, який стане реальною дорожньою картою для безапеляційного повернення РФ, то це в ПАРЄ буде сприйнято зовсім-зовсім інакше», – написав Ар'єв у своєму Facebook.

За його словами, єдиним механізмом повернення РФ до ПАРЄ є зміни до регламенту – «цілком конкретні зміни, не загальні фрази» – а про це мова поки не йшла.

«І якщо в майбутньому делегатам запропонують затвердити механізм, який стане реальною дорожньою картою для безаппеляційного повернення РФ, то це в ПАРЄ буде сприйнято зовсім-зовсім інакше. Ну і в політкомі Гончаренко і Унгурян провели поправку, в якій залучення до спільної роботи в Асамблеї має базуватися на обов‘язках і виконанні резолюцій. А РФ поки жодної не виконала», – зазначив нардеп.

Раніше Парламентська асамблея Ради Європи затвердила резолюцію, яка створює умови для зняття політичних санкцій з делегації Російської Федерації.

Нагадаємо, що під час виступу в Страсбурзі 10 жовтня президент Чехії запропонував заплатити Україні та узаконити анексію Криму. Він також заявив, що настав час зняти санкції з РФ.

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка  підкреслив, що заява Земана щодо Криму суперечить зовнішній політиці чеського уряду.

Міністерство закордонних справ України назвало відвертим цинізмом заяву президента Чехії під час виступу на сесії ПАРЄ.

Відеозапис виступу Порошенка в ПАРЄ дивіться тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: