Для інвесторів Україні не варто себе позиціонувати як сировинна країна – Устенко

Для інвесторів Україні не варто себе позиціонувати як сировинна країна – Устенко
Виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко

Навряд чи ви знайдете країну, яка зробила серйозний стрибок, орієнтуючись лише на продаж сировини, - зазначив експерт

Україна не зможе залучити інвесторів, якщо рекламуватиме себе як сільськогосподарська країна. Про це розповів Олег Устенко, виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера під час конференції у прес-центрі «Главкома».

 «Агросектор займає серйозну долю в структурі нашого ВВП. Однак мені не подобається, що ми рекламуємо себе, зокрема і в Давосі на економічному форумі, як сільськогосподарська країна. Адже це  точно не стане  фішкою для багатьох інвесторів. Навряд чи ви знайдете країну, яка зробила серйозний стрибок, орієнтуючись лише на продаж сировини», - говорить Устенко.

Також експерт зазначає, що недостатньо просто рекламувати свою країну, а важливо також  намагатися змінити умови інвестування.

«Україна має високий рівень ризику. ЇЇ завдання -  знизити його рівень. Адже інвестор завжди оцінює доходність на капітал та рівень ризику», - зазначає економіст.

Нагадаємо, що на Всесвітньому економічному форумі Юлія Порошенко була заявлена у програмі форуму як співзасновник технологічного кластеру Radar Tech і керівник проекту Agrohub. Вона закликала інвесторів вкладати гроші в український агробізнес. 

Раніше Главком повідомляв, що українці вперше представлять власну ІТ-індустрію на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Українські бізнесмени представлять вітчизняну індустрію, зокрема, у сегментах Artificial Intelligence, Data Science та Blockchain 

Пропонуємо переглянути запис прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: