Україно-польське протистояння: у Кракові триває надзвичайна зустріч

Україно-польське протистояння: у Кракові триває надзвичайна зустріч

Темами зустрічі є двосторонні питання та підготовка саміту «Східного партнерства»

У Кракові відбувається надзвичайне засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі. Про це повідомляє у Twitter посольство України у Польщі.

Співголовами комітету є заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв та міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський.

«У Кракові триває зустріч співголів Консультаційного комітету президентів України і Польщі - заступника глави АПУ К.Єлісєєва і держсекретаря-керівника Офісу президента РП К.Щерського», - йдеться в повідомленні.

Крім Єлісєєва, у переговорах з української сторони бере участь посол України в Польщі Андрій Дещиця. З польської сторони, крім Щерського, - заступник глави МЗС Польщі Бартош Ціхоцький.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами. Польська сторона погодилася на цю пропозицію.

Раніше глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці

Раніше видання Dziennik з посиланням на свої джерела повідомило, що Міністерство закордонних справ Польщі готує список українців, яким буде заборонено в'їзд до країни

Також читайте матеріал «Главкома»: Історик Ігор Марчук: Польща хоче перегляду кордонів? Інакше я не можу пояснити її дії 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: