Польща погодилася на ініційоване Порошенком надзвичайне засідання

Польща погодилася на ініційоване Порошенком надзвичайне засідання

У Польщі готові прийняти українського співголову Консультативного комітету президентів Польщі та України

Глава кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський позитивно сприйняв пропозицію президента України Петра Порошенка у справі проведення найближчим часом зустрічі Консультативного комітету президентів Польщі та України. Зустріч повинна допомогти прояснити найновіші рішення та події у польсько-українських відносинах.

З польського боку Щерський є співголовою Консультативного комітету президентів Польщі та України.

Канцелярія президента Польщі «переказала Адміністрації президента України інформацію про готовність до прийняття» Щерським у Польщі українського співголови Комітету спільно з делегацією.

Як наголосили у президентській канцелярії, це буде «наступна, після найновіших візитів до України віце-прем’єра польського уряду Пйотра Ґлінського та міністра закордонних справ Вітольда Ващиковського, нагода для представлення українській стороні очікувань щодо найважливіших питань польсько-українських відносин».

«Президент Анджей Дуда сподівається також на особисті кроки президента Петра Порошенка у контексті актуального стану двосторонніх відносин», - наголосили у Варшаві.

Як повідомлялося, 8 листопада глава Української держави Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковький заявив, що Київ «використовує» Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин підтримуватиме Україну.

Глава польської дипломатії зауважив, що «кісткою незгоди» у двосторонніх відносинах є історія, «до певної міри» освіта, а також повернення польській громаді в Україні церковного майна – костелів та парафіяльних будинків.

Ващиковський підкреслив, що після візиту до Львова він хоче зустрітися з президентом РП Анджеєм Дудою, але «не має для президента оптимістичних новин».

Глава польської дипломатії зазначив, що рішення про те, чи їхати в Україну в середині грудня, Дуда має прийняти самостійно, «але ситуація є досить складною».

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що люди, які відверто проголошують націоналістичні і антипольські погляди, не повинні займати важливих посад в українській політиці

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: