Українській сім’ї, що захворіла на вірус Коксакі на турецькому курорті, надають допомогу консули

Українській сім’ї, що захворіла на вірус Коксакі на турецькому курорті, надають допомогу консули

Українські туристи на турецькому курорті підхопили вірус Коксакі

Офіційних звернень щодо захворювання на інфекції на території Туреччини до українського посольства досі не надходило

Станом на вечір 2 серпня жодних звернень від громадян України щодо випадків захворювань на вірус Коксакі або інші небезпечні інфекції на території Туреччини до українського посольства не надходило.

Дану інформацію «Главкому» повідомив прес-секретар Посольства України у Турецькій Республіці Богдан Коноплястий.

Більш того, подібна інформація до дипустанови не поступала протягом півроку.

«Посольство довідалося про окремі випадки вірусних захворювань туристів сьогодні із соціальних мереж та ЗМІ, а також із депутатського звернення пана Віталія Купрія (народного депутата. - «Главком») щодо українського громадянина та його родини. Особисто цей громадянин або члени його родини до нас не зверталися», - розповів він.

Посольство України в Туреччині звернулось до турецької сторони з проханням надати відповідні роз’яснення щодо вказаних випадків. 

«Ми звернулися до органів, які, в тому числі, відповідають і за готель (Calista Luxury Resort. - «Главком»), де відпочивали українці, що захворіли на вірус, і до Міністерства закордонних справ Туреччини. За результатами отримання відповіді від турецьких компетентних органів ми надамо у разі необхідності додаткові рекомендації громадянам», - зазначив Коноплястий.

Також він повідомив, що українські консули перебувають у контакті із цією родиною.

«З ними зв’язалися, запросили додаткову інформацію щодо ситуації, в тому числі, документи з лікарні. Наші консули працюють з цією родиною, вирішують питання», - повідомив прес-секретар українського посольства.

Нагадаємо, раніше країнські туристи у Антальї підхопили вірус Коксакі. Про це написав у Facebook український політик Віталій Купрій, який є другом постраждалої сім'ї.

«Зараз у Туреччині. Приїхали 20.07, на третій день молодша дитина захворіла вірусом Коксакі, але тоді лікарі не сказали, що це. Після цього перехворіли всі, хворію зараз я. Форма хвороби страшна: 4 дні температура 40, потім висип розміром з горох по всьому тілу і лопає, не сплю третій день плюс діарея. І таке було з усіма членами сім'ї. Вірус заразний. Інкубаційний період від 10 днів до місяця. Заразитися можна повітряно-крапельним шляхом. І ми їдемо в Київ 03.08», - зазначив хворий.

Він також додав що «готель викручується і не визнає нічого».

«Оскільки вірус може масово потрапити в Україну на загальному літаку і ніхто нічого не робить, звертаюся до консула за допомогою, але хочу, щоб усі також знали про проблему», - повідомив потерпілий.

Міністерство закордонних справ дало доручення посольству України в Туреччині опрацювати питання епідеміологічної ситуації в країні та внести пропозиції щодо доцільності вироблення рекомендацій для українців. Про повідомив офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич.

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга проводить зустріч у Міністерстві закордонних справ Туреччини стосовно вірусу Коксакі

Як відомо, вірус Коксакі відноситься до збудника дитячих інфекцій. Він викликає вірусний інфекційний процес - ентеровірусний стоматит з екзантемою. Переважно проявляється порушенням роботи кишечника, діареєю, загальною інтоксикацією і характерною висипкою. Перебіг інфекційного процесу в цілому сприятливий, але бувають випадки розвитку млявих паралічів, ураження оболонок головного мозку.

Час від зараження до розвитку перших симптомів становить від 2 до 10 днів. Початок захворювання гострий, з підйомом температури тіла до 39°С, різким погіршенням загального самопочуття, болем у м'язах і головним болем. Зазвичай така симптоматика відповідає вірусам - масовий вихід вірусних частинок у системний кровотік. Загальна інтоксикація у дитячому віці характеризує практично всі інфекційні захворювання.

Симптоми:

1. Поява маленьких хворобливих бульбашок і виразок (до 2 мм у діаметрі) на слизовій оболонці рота і на внутрішній поверхні щік.

2. Формування невеликих бульбашок з рідиною на долонях, підошовних поверхнях стоп, між пальцями. Такі елементи висипу нагадують вітрянку. Потім вони в невеликій кількості можуть з'являтися на шкірі рук (передпліччі) і сідниць.

3.Температура тримається кілька днів, потім нормалізується (за умови класичного перебігу інфекції).

4. Диспепсичний синдром - розвиток проносу, блювоти. Пронос може бути до 5-10 разів на день, при цьому рідкий, водянистий без патологічних домішок (кров, слиз або гній).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: