Уманський: Кожна друга бізнесова операція в Україні йде з порушенням податкового законодавства

Уманський: Кожна друга бізнесова операція в Україні йде з порушенням податкового законодавства
Ігор Уманський

Уманський повідомив, що бачив статистику, згідно з якою витрати на обслуговування підрозділів податкової поліції перевищували ті гроші, які вони стягнули до бюджету

В.о. міністра фінансів в уряді Тимошенко та перший заступник голови Мінфіну в Кабміні Яценюка Ігор Уманськийв інтерв’ю «Главкому» розповів, що нині в Україні багато навіть керівників компаній отримують мінімальну зарплату. Звичайно, це порушення податкового законодавства.

«Хтось каже, що у нас у тіні 40% економіки, хтось каже, що 70%. Візьмемо 50%. Це означає, що кожна друга гривня і кожна друга бізнесова операція - поза законом, йде з порушенням податкового законодавства, без сплати податків. При цьому, у нас в країні є податкова поліція. Питання в тих функціях, що вона виконує. Бо найчастіше її робота зводилась до шантажу та вимагання», - зазначив експерт..

Уманський повідомив, що бачив статистику, згідно з якою витрати на обслуговування цих підрозділів перевищували ті гроші, які вони стягнули до бюджету.

«Приголомшлива ефективність, так? Тому треба і податкова реформа, і зміна роботи системи і контролю», - зазначив він.

Експерт додав, що на його думку «пенсійна система звучить популістськи добре». І якщо б на осінь були заплановані вибори, він би тоді зрозумів, у чому сенс цієї пенсійної реформи.

«Політично продати її дуже добре. Осучаснення проводимо? Проводимо. Пенсійний вік не піднімаємо? Не піднімаємо», - зазначив Уманський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: