Умерова визнали психічно здоровим

Умерова визнали психічно здоровим

Умеров каже, що почувається нормально

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявив, що почуває себе нормально і має намір і далі відстоювати свою невииновность в суді. Про це він повідомив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«У лікарні відбувалася судово-психіатрична експертиза, примусова, вона здійснювалася за рішенням суду. Хоча ми вважаємо, що рішення суду не набуло чинності, і було серйозне порушення чинного законодавства, навіть за правилами РФ. Я відчуваю себе нормально. Будемо готуватися до наступних судових розгляду по суті... Я не приймав там ніяких препаратів, ніякої їжі, все було своє і куплене в аптеці, їжу привозили з дому», - зазначив він.

Умеров поки що не знає, коли відбудеться наступне засідання суду. «Ми подавали дві апеляційні скарги, що це буде в 9 годин 13 вересня. По суті ще не призначали. З адвокатами буду спілкуватися завтра. Експертиза показала, що я психічно здоровий. Соматичні захворювання, на жаль, ще є», - додав він.

Як повідомлялось, заступника голови Меджлісу Ільмі Умерова звільнили з психіатричної клініки.

Нагадаємо, що 11 серпня суд постановив примусово направити Умерова на психіатричну експертизу. У травні 2016 року ФСБ РФ пред'явила Умерову звинувачення за ст. 280.1 КК РФ - публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності РФ. В тексті звинувачення зазначено, що Умеров 19 березня 2016 р. в ефірі телеканалу ATR говорив про необхідність повернення Криму і Донбасу під юрисдикцію України. Тому слідчий ФСБ визнав це діями, спрямованими на порушення територіальної цілісності РФ.

3 вересня в Україні та за кордоном пройшли акції на підтримку Умерова. Також до його звільнення закликала ОБСЄ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: