У БПП пропонують перевірити «газовий контракт Тимошенко» на держзраду

У БПП пропонують перевірити «газовий контракт Тимошенко» на держзраду
Голова фракції БПП Артур Герасимов

Фракція вимагає, щоб НАБУ і САП почали розбиратися в ситуації і протягом двох тижнів поінформували парламент про результати

Фракція Блоку Петра Порошенка просить перевірити обставини підписання Юлією Тимошенко газового контракту з Росією на предмет державної зради.

Про це заявив голова фракції Артур Герасимов на засіданні погоджувальної ради.

«Кошти в розмірі десятків мільйонів доларів США пішли Путіну і російській армії. І все це через газовий контракт, який, на жаль, уклала з Росією колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко... Підписаний контракт – це не просто злочин проти українського народу, це зрада національних інтересів України, яка мало не знищила Україну», – сказав Герасимов.

За його словами, фракція вимагає, щоб незалежні, новостворені антикорупційні органи – Національне антикорупційне бюро, Спеціалізована антикорупційна прокуратура – негайно і публічно почали розбиратися в ситуації і протягом двох тижнів поінформували парламент про результати.

«Ми закликаємо комітети Верховної Ради з нацбезпеки та оборони, антикорупційний комітет негайно викликати колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко і розглянути питання державної зради і корупційної складової газового контракту 2009 року», – наголосив Герасимов.

Він зауважив, що не потрібно шукати якусь політичну мотивацію чи політичну складову.

«Є рішення незалежного міжнародного суду з бездоганною репутацією, який встановив: контракт 2009 року, принцип «бери або плати» були грабіжницькими для України», – наголосив голова фракції БПП.

Він додав, що цей газовий контракт «був ударом у спину».

Як відомо, НАК «Нафтогаз України» 31 травня отримав окреме рішення Стокгольмського трибуналу за позовом проти «Газпрому» щодо контракту від 2009 року на постачання газу. Зокрема трибунал задовольнив вимогу «Нафтогазу» про перегляд ціни на газ з урахуванням ринкових умов; повністю відхилив вимоги «Газпрому» щодо принципу «бери або плати», а також повністю скасував заборону на реекспорт газу.

Читайте також статтю: Чи час святкувати перемогу? Рішення Стокгольмського арбітражу: усі деталі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: