В Британії опублікували правила проживання для громадян ЄС після Brexit

В Британії опублікували правила проживання для громадян ЄС після Brexit

Ті, хто живе в Британії більше п’яти років, збереже всі наявні привілеї

Уряд Великої Британії пообіцяв легку систему для тих громадян ЄС, які захочуть залишитися в країні після Brexit. Дану обіцянку було зроблено на фоні публікації правил для подальшого проживання громадян ЄС.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Проблематика перебування громадян ЄС після Brexit була одним із найбільш суперечливих питань. На сьогодні в Великій Британії на постійній основі проживає до 3 млн. громадян ЄС.

Відповідно до плану, який опублікувало Міністерство внутрішніх справ, всі громадяни ЄС, які прожили в Сполученому королівстві не менше п’яти років отримають статус осілості. Це даватиме їм такі ж самі права на роботу, навчання чи використання благ і послуг, які вони мають зараз.

Дані привілеї будуть поширюватися на найближчих родичів таких осіб. Ті ж, хто проживав до 31.12.2020 року менше п’яти років, повинен буде прожити необхідну кількість часу для отримання відповідних прав.

Вартість заявки на отримання відповідного статусу коштуватиме 65 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, урядовий законопроект щодо умов виходу Британії з ЄС пройшов через парламент, незважаючи на спротив частини депутатів керівної Консервативної партії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: