В Брюсселі пройшло засідання ради Росія-НАТО

В Брюсселі пройшло засідання ради Росія-НАТО

Під час зустрічі генсек НАТО Йенс Столтенберг нагадав РФ про критичне значення для євроатлантичної безпеки договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності

В Брюсселі відбулося засідання ради Росія-НАТО, на якому, зокрема, обговорювалася ситуація в Україні.

Про це повідомляється на сайті НАТО.

У засіданні взяли участь 29 союзників НАТО і РФ.

«Рада Росія-НАТО, у якій беруть участь 29 союзників і РФ, зустрілася у Брюсселі у середу. Посли мали відкритий обмін думками з низки питань, в тому числі щодо ситуації в і навколо України; питання, пов’язані з військовою активністю, взаємної прозорості та зменшення ризиків; Афганістан; і гібридні виклики» - йдеться у повідомленні.

Під час зустрічі генсек НАТО Йенс Столтенберг нагадав РФ про критичне значення для євроатлантичної безпеки договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

«Ми шкодуємо, що Росія не прислухалася до наших закликів. Це посилює нашу оцінку, що ракетна система 9M729 створює серйозний ризик для стратегічної стабільності євроатлантичного регіону. Союзники знову закликають Росію відреагувати на нашу заклопотаність і забезпечити повну відповідність договором», - заявив Столтенберг.

Як відомо, НАТО призупинило практичне співробітництво з Москвою в 2014 році через анексію Криму і постійну дестабілізацію Росією східної України. Проте засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів згодом відновили.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО заявив, що держави НАТО вважають, що США повністю виконують двосторонній ракетний договір, який поклав край «холодній війні», а у неефективності угоди звинувачують Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: