В Іспанії заарештували українського хакера

В Іспанії заарештували українського хакера
В Іспанії заарештували лідера хакерського угруповання Cobalt

До розслідування, яким керувала іспанська поліція, були підключені Європол і ФБР США

В Іспанії заарештували лідера хакерського угруповання Cobalt, що викрало понад € 1 млрд приблизно у 100 фінансових організацій по всьому світу.

Про це йдеться в повідомленні Європолу.

Особа арештованого не розкривається, але Financial Times пише, що він українець.

До розслідування, яким керувала іспанська поліція, були підключені Європол і ФБР США, білоруські, румунські та тайванські правоохоронці, а також приватні компанії, що займаються інформаційною безпекою.

Як наголошується в повідомленні Європолу, основна складність полягала в тому, що лідер угруповання, її програмісти, перевізники грошей і жертви хакерів були в різних частинах світу.

Іспанське видання El Mundo повідомило, що 34-річний українець Денис К. жив анонімно в Аліканте з дружиною та сином і був заарештований 6 березня. Зараз він перебуває у в'язниці в Іспанії, справу передадуть Національному суду.

Раніше повідомлялося, що працівники Київського управління кіберполіції Департаменту кіберполіції спільно зі слідчими Голосіївського управління поліції Києва, під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури №1, встановили причетність 30-річного мешканця Києва до розробки вірусів, кібершпигунства та продажу персональних даних громадян з усього світу.

Хакер також збував різноманітне шкідливе програмне забезпечення, а його віруси використовувалися для отримання віддаленого доступу до комп’ютерів жертв та подальшого повного контролю над ними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: