В Києві проходить Марш рівності (ТРАНСЛЯЦІЯ)

В Києві проходить Марш рівності (ТРАНСЛЯЦІЯ)

Гасло «КиївПрайду-2016»: «Безпека людини – розвиток країни!»

Сьогодні, 12 червня, в Києві проходить Марш рівності. Представники сексуальних меншин пройдуть центральними вулицями міста з метою заявити про важливість дотримання прав ЛГБТ-спільноти.

Гасло «КиївПрайду-2016» звучить так: «Безпека людини – розвиток країни!».

«В Україні наразі триває військовий конфлікт. У цей час героїзація насильства, політичні маніпуляції та постійне використання радикальної риторики «дозволяють» владі нехтувати своїм обов’язком щодо гарантій безпеки в суспільстві. Це створює атмосферу страху. Зростає ймовірність постраждати не тільки від зовнішнього ворога, а й від «внутрішніх» груп, що використовують агресію для протиставлення своїх інтересів правам людини та демократії. Протягом минулого року ми стали свідками ситуацій, коли права людини на мирні зібрання та свободу самовираження були розтоптані радикальними групами за мовчазної згоди влади та правоохоронних органів. Жертвами насилля з боку радикалів виявилися прихильники і прихильниці антифашистського чи екологічного рухів, пенсіонери чи ЛГБТ (лесбійки, геї, бісексуали та трансгендерні люди), тимчасово переміщені особи чи кримські татари, навіть звичайні перехожі», - говориться на сайті організаторів.

Нагадаємо, за даними Національної поліції, марш будуть охороняти близько 5 тисяч поліцейських.

Правозахисні Марші за права лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансгендерів є звичною подією для всіх країн Європи. Проте в Україні такі заходи щороку стають випробуванням для їхніх організаторів та правоохоронців, оскільки викликають нездоровий інтерес у радикально налаштованої частини суспільства.

Петиція проти проведення в столиці Маршу рівності за тиждень набрала необхідні 10 тисяч голосів.

В свою чергу, радикали пообіцяли влаштувати учасникам «криваву кашу». Представники руху ОУН Миколи Коханівського обіцяли зірвати ЛГБТ-прайд і не допустити поширення «содомітської зарази» вулицями Києва. Спікер «Правого сектора» Артем Скоропадський заявив, що політсила буде «всіляко перешкоджати» проведенню Маршу, тому що проти «пропаганди того, що ЛГБТ - це норма». На уточнення, якими саме методами буде відбуватись перешкоджання, він відповів журналістам: «Просто заблокувати хід, ось і все. Ну, напевно, це може спровокувати бійки, ми це розуміємо, ну так і що далі? Відмовлятися від своїх переконань?.. Так, будуть бійки, але ми плювати хотіли на те, що це викличе бійки, ми висловлюємо свою позицію так, як вважаємо за можливе». На його думку, убезпечитися від провокацій можна лише скасувавши захід.

Розігнати учасників Маршу також обіцяли учасники «Модного вироку». А в соцмережах навіть запустили флешмоб з хештегом #япротигейпараду.

Детальніше про цей захід читайте в матеріалі «Чому це не гей-парад. 10 речей, які потрібно знати про КиївПрайд-2016»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: