В НАЗК вимагають збільшити штат працівників

В НАЗК вимагають збільшити штат працівників
Член НАЗК Руслан Радецький

З0 чоловік завантажені й не можуть відпрацювати всю інформацію фізично, заявив Радецький

Член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький вважає, що потрібно збільшити штат працівників НАЗК. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Радецького, 30 працівників НАЗК дуже завантажені і не встигають у відведені строки перевірити того чи іншого декларанта.

«Наприклад, строк відповіді на звернення викривачів (громадяни, громадські активісти, - «Главком»), які звертаються до нас з проханням перевірки того чи іншого декларанта, – 15 діб. За цей час ми повинні вирішити, або розпочати перевірку, або відмовити. Але кількість цих звернень велика, і фактично ці 15-денні строки не дають нам можливості вийти на обов’язкову повну перевірку суб’єктів декларування, якими є народні депутати, судді, голови обладміністрацій, місцевих органів управління. А суспільство каже – чому ж ви перевіряєте голів райадміністрацій, а народних депутатів – ні? А ми просто не можемо до них перейти через велику кількість звернень з проханнями перевірити конкретних осіб. З0 чоловік завантажені й не можуть відпрацювати всю цю інформацію фізично», - зазначив Радецький. 

На його думку, також потрібно ввести автоматичну перевірку декларацій. «Якби діяла автоматична перевірка, то коли суб’єкт декларування натискав би кнопку Enter і електронна декларація потрапляла б у Єдиний реєстр, ризики перевірялися б автоматично. Наприклад, суб’єкт декларування не зазначив п’ять об’єктів у власності, а у реєстрах було б видно, що вони в нього є. Автоматика б звернула на це увагу, і в агентство викликали б даного суб’єкта для надання пояснень. Але цієї системи поки що нема, і це створює труднощі», - сказав член НАЗК.

Він також нагадав, що НАЗК проводить спецперевірку стосовно осіб, які призначаються на посади. 

«Уповноваженні особи, окрім перевірок, ще відповідають на запити, на листи громадян… Тобто дуже великий обсяг навантаження на одного працівника. Тому принаймні цей правовий недолік із 15-денним строком розгляду треба відрегулювати», - вважає Радецький.  

Як відомо, наразі НАЗК не укомплектовано повністю – після відставки Руслана Рябошапки в ньому залишилось лише троє членів. Кабмін оголосив конкурс на заміщення четвертої вакансії, документи для участі в якому приймались до 20 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: