В ОБСЄ розкритикували санкції проти «РИА Новости» в Україні

В ОБСЄ розкритикували санкції проти «РИА Новости» в Україні

В ОБСЄ вказали на необхідність гарантій від зловживання контролем над засобами масової інформації в Україні

Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір засудив дії Ради національної безпеки і оборони, яка на 3 роки заборонила інформагентство «РИА Новости» в Україні.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Свобода вираження поглядів і свобода ЗМІ є основоположними зобов'язаннями держав-учасниць ОБСЄ. Будь-які обмеження цих прав мають бути ... пропорційними і забезпечувати гарантії від зловживань (обмеженнями, — ред.)», — заявив Дезір.

Також він вказав на необхідність гарантій від зловживання контролем над засобами масової інформації в Україні.

Зокрема, у переліку санкції проти юридичних осіб міститься представництво в Україні російського інформагентства «РИА Новости», а також товариство «Інтерселект».

Як повідомлялося, ЄС планує продовжити антиросійські санкції ще на півроку.

Також Сполучені Штати і далі запроваджуватимуть санкції щодо Росії через стратегічний виклик, який створює Кремль для Вашингтона, агресію РФ проти союзників США, невиконання Москвою Мінських угод і спроби втручання у демократичні вибори.

Нагадаємо, МЗС Великої Британії прогнозує посилення санкцій проти РосіїГлава МЗС Великої Британії Борис Джонсон вважає введення США додаткових санкцій відносно Росії дієвим заходом і розглядає можливість аналогічного кроку з боку Лондона.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: