В Одесі – сутички і штурм міськради через загибель дітей

В Одесі – сутички і штурм міськради через загибель дітей
Фото: dumskaya.net

Люди вимагають прибуття мера Труханова і його зама Зінаїди Цвірінько

В Одесі відбулося декілька сутичок між правоохоронцями і людьми, що прийшли під будівлю мерії вимагати розмови із міським головою Генадієм Трухановим після пожежі у міському дитячому таборі «Вікторія», який забрав життя трьох дітей. Про це пише «Думська».

За її даними, близько 17-ї години до будівлі мерії на Думську площу почали підтягуватися батьки дітей, які відпочивали у таборі «Вікторія», громадські активісти, патріоти.

Люди вимагають прибуття мера Труханова і його зама Зінаїди Цвірінько. Всього в мітингу бере участь близько 200 людей. Протестувальники намагались вибити двері, але через деякий час напруга спала. Після цього прямо під ганок будівлі принесли автомобільні покришки. Одне колесо кинули в поліцейського.

Близько 19-ої години люди почали другу спробу штурму. Намагалися вибити скло в дверях, але поліція застосувала газ і відтіснила протестувальників. Близько 19:20 вибухнула світлошумова граната. Сталася жорстка бійка між правоохоронцями і патріотами. Їх розняли бійці Нацгвардії, які відокремили сторони одну від одної. Всі кашляють через газ.

Нагадаємо, в Одесі сталася пожежа в дитячому оздоровчому таборі «Вікторія»

Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загоряння там перебувало 42 дитини.

Пожежа о 01:10 була локалізована та о 01:54 ліквідована на площі 560 кв. м.

Під час проведення пошукових робіт та розбирання конструкцій знищеної вогнем будівлі на місці пожежі були виявлені тіла двох загиблих дітей. Ще одна дитина пропала без вісти. Згодом на місці пожежі було знайдено фрагмент тіла, поліція офіційно повідомила про трьох загиблих. За даними Уповноваженого президента з прав дитини Миколи Кулеби, загинули 8-річна Софійка, 9-річна Настя та 12-річна Сніжана.

Як повідомили у ДСНС, на території табору «Вікторія» є і гідрант, і пожежна водойма, проте води для гасіння там не виявилося.

За фактом пожежі відкрите кримінальне провадження.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що інформація про те, що на території санаторію «Вікторія» не працювали гідранти, не відповідає дійсності. Труханов стверджує, що згоріла будівля була екологічно чистою і мала вогнетривке покриття.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: