Країни Організації договору про колективну безпеку уніфікують списки терористичних організацій

Країни Організації договору про колективну безпеку уніфікують списки терористичних організацій

У відносинах РФ і Киргизстану є випадки, коли російська сторона визнавала терористичною відповідну організацію, а киргизька сторона відмовлялася це робити

Засідання парламентської асамблеї країн Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) прийняло рішення розробити єдині списки терористичних організацій для всіх держав-учасниць даного об’єднання (РФ, Білорусь, Вірменія, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан).

Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Із відповідною ініціативою виступили представники РФ – на їх думку, це дозволить спецслужбам країн ОДКБ краще боротися із терористичною загрозою.

Однією із проблем в співпраці є різні критерії щодо формування списків терористичних організацій. А в Вірменії немає навіть нормативної бази щодо цього питання. Уніфікація законодавства таким чином дозволить уніфікувати списки.

При цьому не буде затверджено механізму оскарження рішення щодо внесення тієї чи іншої організації до переліку терористичних. Це може створити проблеми у випадку затвердження єдиного законодавства і включення організації до переліку терористичних, якщо одна із країн ОДКБ це зробить.

У відносинах РФ і Киргизстану є випадки, коли російська сторона визнавала терористичною відповідну організацію, а киргизька сторона відмовлялася це робити.

Так само є претензії щодо рішення влади Таджикистану вважати Партію ісламського відродження Таджикистану терористичним утворенням.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: