В окупованому Криму під репресії можуть потрапити 2,5 тис. кримських татар

В окупованому Криму під репресії можуть потрапити 2,5 тис. кримських татар

У зоні ризику можуть виявитися і члени Меджлісу кримськотатарського народу, і представники регіональних і місцевих меджлісів, вважає Смедляєв

В окупованому Криму після заборони Меджлісу не виключають репресій проти кримських татар. Голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заір Смедляєв вважає, що репресувати можуть близько 2,5 тисяч осіб. Про це він заявив в ефірі телеканалу «112 Україна».

«У зоні ризику можуть виявитися і члени Меджлісу кримськотатарського народу, і представники регіональних і місцевих меджлісів. Це близько 2,5 тисяч осіб. Враховуючи реалії російської специфіки - це (репресії. - Ред.) може бути в необмеженій кількості. Бо їм, мабуть, потрібні будуть надалі ще судові процеси, потрібно буде вибивати з когось якісь свідчення, будувати свою картинку, як у випадку з мусульманами... Вони будуть проводити судові процеси і показувати, що це, нібито, інтерес свого народу», - зазначив Смедляєв.

Нагадаємо, що у четвер, 29 вересня, Верховний суд РФ підтвердив заборону Меджлісу кримськотатарського народу. Адвокати Меджлісу кримськотатарського народу мають намір оскаржити рішення про заборону та визнання його екстремістською організацією.

Т.в.о. президента Freedom House Деніел Калінґерт заявив, що рішення про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в окупованому Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини, порушуються права людини.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: