В Раді пропонують штрафувати за незаконне носіння військової форми

В Раді пропонують штрафувати за незаконне носіння військової форми

Законопроект №9217 підтримали 229 народних депутатів

За незаконне носіння військової форми пропонують карати штрафом від ста п’ятдесяти (2550 грн) до двохсот (3400 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян

Верховна Рада на засіданні 18 грудня ухвалила у першому читанні законопроект щодо посилення відповідальності за незаконне носіння військової форми та наругу над могилами загиблих воїнів.

Відповідний законопроект №9217 підтримали 229 народних депутатів.

За незаконне носіння військової форми пропонують карати штрафом від ста п’ятдесяти (2550 грн) до двохсот (3400 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян. При повторному скоєнні злочину порушник змушений буде сплатити від двохсот (3400 грн) до чотирьохсот (6800 грн) неоподаткованих мінімумів доходів громадян або йому призначать громадські роботи на строк від 30 до 40 годин з конфіскацією військової форми.

Також народні обранці пропонують карати за наругу над могилами загиблих воїнів обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років.

Зазначимо, що в українському законодавстві вже є норми щодо кримінальної відповідальності за наругу над могилами, однак зараз покарання отримують ті, хто руйнував могили радянських воїнів-визволителів, жертв нацистського режиму, миротворців. Депутати пропонують додати до цього переліку осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, у стримуванні збройної агресії Росії, та осіб, які брали участь в Революції гідності.

Як йдеться у пояснювальній записці до документа, ухвалення законопроекту сприятиме посиленню поваги до осіб, які захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, до борців за незалежність України у XX столітті та учасників Революції гідності.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: