В США розробляють нові способи перехоплення ракет КНДР

В США розробляють нові способи перехоплення ракет КНДР

Вашингтон планує збивати північнокорейські ракети лазерами і ракетами «повітря-повітря»

Видання The New York Times повідомляє про те, що США мають намір розробляти низку нових технологій для перехоплення балістичних ракет КНДР у разі їх пуску. Про можливі нові підходи стало відомо на основі прохання Білого Дому до Конгресу виділити додатково 4 млрд. доларів для розвитку нових систем протиракетної оборони. Ця сума складає половину щорічного бюджету Агентства із протиракетної оборони.

Робота щодо нових підходів буде зосереджуватися на двох нових напрямках. Перш за все США планують посилити свій потенціал в кіберсфері задля зриву запуску ракет. Інший напрямок це знищення ракет на фазі розгону (boost phase). Використання кібер-атак буде фактичним продовженням зусиль адміністрації Барака Обами в цьому напрямку, які стартували в 2014 році. Однак головним викликом для даного підходу є те, що КНДР мало інтегрована в мережу інтернет, а тому для США буде важко дістатися до північнокорейських систем командування і контролю. Так американці намагалися зірвати запуски ракети середньої дальності «Мусудан». У 88% випадків пуски були невдалими, однак ніхто не може точно сказати яку саме роль в цьому зіграли американські кібер-атаки.

Іншим елементом плану є посилення спроможності США здійснювати перехоплення північнокорейських ракет на етапі розгону. Даний спосіб має свої переваги, оскільки дозволяє знищити разом і боєголовки поки вони не від’єдналися від ракети. До такого способу перехоплення можуть залучити літаки F-22 і F-35 із ракетами «повітря-повітря». Для цього літаки будуть розміщатися поблизу КНДР і підніматися в повітря при перших ознаках, що Пхеньян планує запуск ракет. Однак недоліком даного підходу є те, що американські літаки повинні будуть працювати поблизу повітряного простору КНДР, що збільшує їх уразливість від систем ППО. Іншим варіантом є використання безпілотних літальних апаратів, які будуть постійно чергувати біля Корейського півострова. При цьому можливим є використання БПЛА не лише ракет «повітря-повітря», але і лазерів для знищення північнокорейських ракет. Проте такий БПЛА буде готовий не раніше 2025 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: