В Україні розпочалися вибори в 40 об'єднаних територіальних громадах

В Україні розпочалися вибори в 40 об'єднаних територіальних громадах
29 квітня відбудуться перші вибори в 40 ОТГ

За даними ЦВК, у виборах беруть участь місцеві організації 30 політичних партій

У неділю, 29 квітня, у 40 об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) в 17 областях України розпочалися перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

Про це повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату Центральної виборчої комісії.

До складу цих 40 ОТГ увійшли 133 місцеві ради (міських – 4, селищних – 16, сільських – 113).

Так, у Вінницькій області перші місцеві вибори відбудуться в 1 об’єднаній територіальній громаді, у Волинській області – в 1 ОТГ, у Дніпропетровській області – в 4 ОТГ, у Донецькій області – в 1 ОТГ, у Запорізькій області - в 7 ОТГ, в Івано-Франківській області – в 2 ОТГ, у Кіровоградській області – в 3 ОТГ, у Луганській області – в 1 ОТГ.

Крім того, перші місцеві вибори відбудуться у 3 об'єднаних територіальних громадах в Одеській області, в 2 ОТГ у Полтавській області, в 3 ОТГ у Рівненській області, в 1 ОТГ у Сумській області, в 2 ОТГ у Тернопільській області, в 4 ОТГ у Харківській області, в 1 ОТГ у Херсонській області, в 2 ОТГ у Хмельницькій області та 2 ОТГ, у Чернівецькій області.

Загалом, за попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть взяти участь понад 263 тисячі виборців.

Окрім того, 29 квітня відбудуться ще й додаткові вибори депутатів у громадах, приєднаних до ОТГ. Зокрема, у Житомирській області такі вибори відбудуться у 2 селищних радах, у Запорізькій області – в 1 сільській раді, у Харківській області – в 1 селищній раді, у Чернівецькій області – 1 селищній раді.

Для проведення зазначених виборів територіальними виборчими комісіями було утворено 908 територіальних, одномандатних виборчих округів. Голосування, яке розпочнеться о 8:00 і триватиме до 20:00, відбудеться на 306 виборчих дільницях.

При цьому в ЦВК також нагадали, що передвиборна агітація закінчується о 24 годині останньої п'ятниці перед днем голосування, тобто 27 квітня 2018 року. Ведення передвиборної агітації після закінчення цього строку забороняється.

Результати виборів депутатів у одномандатних виборчих округах, а також виборів сільського, селищного, міського голови мають бути встановлені не пізніш як на п'ятий день з дня голосування, тобто до 4 травня 2018 року включно.

Своєю чергою результати виборів депутатів у багатомандатному виборчому окрузі мають бути встановлені не пізніш як на десятий день з дня голосування, тобто до 9 травня 2018 року включно.

За даними ЦВК, у вказаних виборах беруть участь місцеві організації 30 політичних партій.

Комісія надала дозвіл мати офіційних спостерігачів на зазначених перших місцевих виборах 8 громадським організаціям.

Загальна сума, передбачена затвердженим ЦВК Розподілом субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підготовку і проведення цих виборів, становить 11 млн 424 тис. гривень.

У ЦВК також зазначили, що впродовж двох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року, в Україні було призначено 667 перших місцевих виборів в об'єднаних територіальних громадах.

Відтак, після проведення виборів 29 квітня 2018 року загальна чисельність усіх разом взятих призначених ЦВК перших виборів в ОТГ становитиме 705, додали в Комісії.

Раніше повідомлялося, що партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність» обурена масовим скуповуванням голосів, яким займаються чимало кандидатів на виборах до місцевих об'єднаних територіальних громад (ОТГ) по всіх регіонах України.

Читайте також матеріал «Главкома»: Еквілібристи. З ким і коли стартуватимуть вибори Порошенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: