В Україні вже створено півтисячі опорних шкіл

В Україні вже створено півтисячі опорних шкіл

Найбільше опорних шкіл у Кіровоградській області

На сьогодні в Україні створено 504 опорні школи, до яких доєднано 970 філій. Про це заявив під час селекторної наради щодо реформування освіти в умовах децентралізації віце-прем’єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Порівнюючи з 2016 роком, коли їх було 137, за півтора роки ми створили 367 опорних шкіл», - повідомив Зубко, якого цитує прес-служба віце-прем'єр-міністра.

За його словами, найбільше опорних шкіл у Кіровоградській (66), Львівській (44), Житомирській (36), Київській (34) та Чернігівській (30) областях.

Віце-прем’єр-міністр підкреслив, що питання створення опорних шкіл в ОТГ також є пріоритетним. Створено 208 опорних шкіл в ОТГ, до яких доєднано 390 філій. Серед областей-лідерів по створенню опорних шкіл саме в громадах: Житомирська (27 ОШ в ОТГ), Чернігівська (19 ОШ в ОТГ), Тернопільська (17 ОШ в ОТГ), Волинська (16 ОШ в ОТГ).

«Аутсайдером є Закарпатська область, де не створено жодної опорної школи. Дуже повільно йде процес у Івано-Франківській,  Миколаївській, Черкаській  областях - тут всього 6-7 опорних шкіл на область», - повідомив Зубко.

Зі 115 проектів з розбудови НОП (новий освітній простір) наразі по Україні реалізовано 60.

Окремий напрямок – впровадження Нової української школи (НУШ). За словами Зубка, Нова українська школа з новим обладнанням, матеріалами, підходами, можливостями і методиками має створюватись в абсолютно новій інфраструктурі. Це не тільки нові спортивні зали, учбові майстерні або спортивні майданчики навколо, це - в першу чергу, середовище, яке повинно змінити менталітет дітей, які там навчаються.

«Наголошую, Нова українська школа дасть свій максимальний ефект лише із розбудовою Нового освітнього простору. Впровадження НУШ без НОП не можливе», - сказав Зубко.

Нагадаємо, у Києві працює наймолодший директор школи в Україні. Дмитра Ламзу призначили керівником школи №210, коли йому було 25.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: