В Україні затримано групу викрадачів автівок у Німеччині (відео)

В Україні затримано групу викрадачів автівок у Німеччині (відео)
Обшуки у викрадачів автівок

За місцями мешкання 12 затриманих проведено обшуки, вилучено речові докази

Поліцейські України та Німеччини затримали інтернаціональну групу викрадачів автотранспорту. Зловмисники викрадали елітні автомобілі на території Німеччини та перепродавали їх в інших країнах. Більше року українські та німецькі поліцейські збирали інформацію та документували злочинну діяльність групи з числа мешканців Чернівецької області. За місцями мешкання 12 затриманих проведено обшуки, вилучено речові докази. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції України.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів українські оперативники отримали інформацію про можливу злочинну діяльність мешканців Чернівецької області на території Федеративної Республіки Німеччини. Отримані дані поліцейські передали іноземних колегам.

Розпочалася спільна робота правоохоронців двох країн з документування діяльності злочинного угрупування в рамках запиту компетентних органів Федеративної Республіки Німеччини про надання міжнародної правової допомоги.

Поступово поліцейські встановили склад групи викрадачів автівок, розподіл ролей кожного з них та схему, за якою діяли зловмисники.

У середу, 22 листопада, в рамках слідчих дій працівниками Головного слідчого управління, Департаменту карного розшуку Національної поліції України спільно з працівниками управління карного розшуку та слідчого управління поліції у Чернівецькій області із залученням спецпідрозділу КОРД та спільно з працівникам прокуратури та кримінальної поліції Німеччини було проведено 18 санкціонованих обшуків за місцем проживання зловмисників, а також їхнього автотранспорту та іншого майна.

В ході обшуків, які проводилися одночасно як на території України, так і на території Німеччини, вилучено речові докази, які підтверджують причетність підозрюваних до вчинених злочинів. Зокрема, засоби мобільного зв’язку, радіостанції, комп’ютерна техніка, деталі комп’ютерів автомобілів, сканери для відкриття транспортних засобів, документи викрадених у Німеччині автомобілів тощо.

Досудове розслідування триває.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: