В Україні зміниться система реєстрації місця проживання

В Україні зміниться система реєстрації місця проживання

Україною успадкована від радянської системи «прописки» фактично дозвільна система реєстрації місця проживання

В Україні планується удосконалення системи реєстрації місця проживання з метою її спрощення для населення.

У середу, 1 листопада, у Міністерстві внутрішніх справ пройшла робоча зустріч заступника міністра внутрішніх справ Тетяни Ковальчук та радника міністра Олександра Лапіна із головою Центру інформації про права людини Тетяною Печончик та керівником проектів Центру Людмилою Янкіною, присвячена спільній роботі над удосконаленням системи реєстрації місця проживання. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Ковальчук зазначила, що Україною успадкована від радянської системи «прописки» фактично дозвільна система реєстрації місця проживання. Вона, з одного боку, створює для населення зайві перешкоди у реєстрації їх реального місця проживання, а, з іншого, ускладнює облік населення державою та ефективне функціонування усіх сфер державної політики, які орієнтуються на чисельність населення в тій чи іншій адміністративно-територіальній одиниці.

Удосконалення системи реєстрації місця проживання здійснюватиметься протягом наступних двох років міжвідомчою робочою групою, зобов’язання про створення якої взяло на себе Міністерство внутрішніх справ. До складу робочої групи увійдуть фахівці та експерти МВС України, Мін’юсту, Центрвиборчкому, Мін’юсту, Мінсоцполітики, Служби розпорядника Державного реєстру виборців, Пенсійного Фонду України, Держстату, ДМС України, інших дотичних органів державної влади, міжнародних організацій, серед яких, Представництва Управління Верховного Комісара ООН в справах біженців та Міжнародної організації з міграції в Україні, а також неурядових організацій, які працюють в сфері захисту прав людини та міграції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: