В Україну прибув Вифлеємський вогонь миру

В Україну прибув Вифлеємський вогонь миру

Вифлеємський вогонь миру у Києві

Фото: Пласт

В Україні офіційно розпочалась скаутська естафета, метою якої є поширення вогню миру в кожну українську домівку до Різдва Христового

У неділю, 17 грудня, пластуни урочисто передали Вифлеємський вогонь миру у Патріаршому соборі Української греко-католицької церкви.

З цього моменту в Україні офіційно розпочалась скаутська естафета, метою якої є поширення вогню миру в кожну українську домівку до Різдва Христового, повідомляє «Живе ТБ».

«Цей вогонь для всіх нас є спомином про те, що народився Хритос, який є уособленням миру, любові і добра. Запалюючи цей вогонь під час Різдвяних свят пам’ятайте, що він горить не лише у вас в домівках, але й в інших людей по всій Україні та по всьому світу. Таким чином ми об’єднані цим світлом любові і добра», - заявила з цього приводу голова київського відділення Пласту Катерина Скороход.

Цьогоріч спільно з іншими волонтерами пластуни поширять символ миру по всій передовій лінії конфлікту на сході України.

Українська делегація отримала Вифлеємський вогонь миру на щорічній церемонії у головному соборі Відня (Австрія).

Вифлеємський вогонь миру також прибув у неділю ввечері у Львів. Місцевий осередок «Пласту» передав мешканцям Вифлеємський вогонь миру під час відкриття головної ялинки міста, додають у прес-службі Львівської міськради.

Довідка: Вифлеємський вогонь миру - міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає в поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа.

Вперше Вогонь до України потрапив ще 1992 року, але як приватна ініціатива окремих пластунів. Офіційно ж відлік ведеться від 1998 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: