В УПЦ МП розповіли, чому єпископи бояться переходити до нової церкви

В УПЦ МП розповіли, чому єпископи бояться переходити до нової церкви

«Доля помісної церкви залежить від людей», - переконаний митрополит

Митрополит Вінницький і Барський Симеон говорить, що у Московському патріархаті вважають патріарха Філарета (предстоятеля УПЦ КП) проблемою і для священиків, і для вірян. Про це він розповів у ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Митрополит вважає, що інформація (непідтвержена офіційно) про те, ніби керівники двох структур, а саме УПЦ КП і УАПЦ зняли свої кандидатури на пост предстоятеля – можливо вплине на думку єпископів МП стосовно участі в Об’єднавчому соборі.

«Складно про це говорити, адже останнє рішення нашої церкви офіційно означає, що єпископи УПЦ МП не можуть брати участь у Об’єднавчому соборі. Тому я не знаю, хто прийде на Собор, який орієнтовно має відбутися у 20-х числах листопада», - журиться владика.

Попри це, митрополит зазначає, що «доля помісної церкви залежить від людей».

За словами Симеона, у Московському патріархаті досі не знають, якою буде реакція людей і священиків після отримання Томосу Україною. «Але процес вже почався і буде продовжуватися. Розуміємо, що на це може піти кілька років, адже кожен голос «за» чи «проти» має значення, кожна громада є юридичною особою, тож все залежатиме від людей», - вірить владика.

«Сподіваюся, здоровий глузд переможе і в нас буде єдина Церква, єдина держава, буде міць одного і другого. Але головне, щоб серед нас був Христос. Ми не втратимо чистоти віри, якщо матимемо автокефалію. Головне – мати віру», - говорить митрополит.

Нагадаємо, 13 листопада. зірвалась запланована зустріч єпископів УПЦ МП із президентом. Єпископів зібрали у Лаврі і не пустили на зустріч з головою держави в Українському домі. 

На думку владики Симеона, організатори зустрічі спланували заздалегідь все так, щоб вона не відбулася. Натомість верхівка УПЦ МП провела Синод та Собор, де схвалила рішення не брати участі в Об’єднавчому соборі.

Як повідомлялося, Порошенко і глава УПЦ МП Онуфрій поговорили по телефону.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: