В уряді знають, як перешкодити Росії блокування справи проти неї у Міжнародному суді ООН

В уряді знають, як перешкодити Росії блокування справи проти неї у Міжнародному суді ООН

Ініціюються питання по тих конвенціях, де у Росії немає права блокування юрисдикції суду

Державні компанії України подали і продовжують подавати позови до міжнародних комерційних судів. Насамперед мова про Ощадний банк України, НАК «Нафтогаз України», «Чорноморнафтогаз», які ініціювали питання щодо відшкодування збитків з боку Росії в міжнародних комерційних судах. Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв’ю «Главкому».
«Ці структури втратили майно на території анексованого Криму», - нагадав він.
Міністр додав, що інші інституції подають позови до проти Росії до Міжнародного суду ООН. «Тут МЗС спільно з нами зараз на фінальній стадії роботи. Процедура ініціювання там справи передбачає досудове врегулювання спору. Це досить бюрократичний, тривалий процес, який, втім, зараз уже закінчується. Сподіваюся, що найближчим часом Україною буде вже ініційовано позов безпосередньо по суті до суду ООН», - сказав Петренко.
На зауваження, Росія не визнала юрисдикцію суду ООН, тому суд не може розпочати розгляд справи по суті, міністр повідомив: «Ми ініціюємо питання по тих конвенціях, де у Росії немає права блокування юрисдикції цього суду. Наприклад, це конвенція про заборону фінансування тероризму, до якої приєдналася Росія і ця конвенція не передбачає можливості будь-якої зі сторін, у випадку виникнення спору, використовувати право блокування юрисдикції суду. Всього таких конвенцій близько чотирьох. Основна, яка є предметом наших підготовчих дій – це конвенція про заборону фінансування тероризму».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: