У Вищій раді юстиції відповіли на претензії прокуратури до судів

У Вищій раді юстиції відповіли на претензії прокуратури до судів

Ігор Бенедисюк

Якщо прокуратура не зібрала достатніх доказів, то не суддя винен, що хтось не потрапив на лаву підсудних

Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк в інтерв’ю «Главкому» відповів на звинувачення Генпрокуратури на адресу суддів, які, мовляв, часто відпускають злочинців. І деякі потім тікають з-під домашнього арешту.

«Якщо є звинувачення у конкретній справі, то ми маємо інформувати, чому саме таке рішення було прийнято. Люди мають зрозуміти: якщо санкція статті передбачає максимум один рік позбавлення волі, то суддя не може дати десять років. Так само при обранні запобіжних заходів. Не слід забувати й про те, що якщо серед суддів є не найкращі професіонали, то й серед прокурорів такі є. Якщо прокуратура не зібрала достатніх доказів, то не суддя винен, що хтось не потрапив на лаву підсудних», – пояснив він.

Бенедисюк упевнений, що після проходження певного перезавантаження судового корпусу кількість «голослівних звинувачень на адресу суддів» зменшиться.

Стосовно роботи нового для України органу – Антикорупційного бюро – керівник ВРЮ вважає, що аналіз його діяльності можна буде давати, «коли пропрацює років десять».

«Його працівникам буде простіше, оскільки в них уже будуть певні напрацювання. Коли ми під час розгляду дисциплінарних справ щодо суддів, які виносили рішення стосовно активістів Майдану, виявили проблеми у діяльності слідчих суддів, то в першу чергу разом з НАБУ організували спільний навчальний семінар. Треба сісти всім за один стіл і не через ЗМІ звинувачувати один одного, а шукати, як краще організувати роботу», – зазначив Бенедисюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: