13 люстрованих працівників столичної прокуратури намагаються поновитися через суд

13 люстрованих працівників столичної прокуратури намагаються поновитися через суд
Роман Говда

По всій країні ці судові процеси зупинено до винесення Конституційним судом рішення з приводу відповідності Конституції закону «Про очищення влади»

Бажання поновитися на своїх посадах мають намір 13 люстрованих чиновників київської прокуратури. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів прокурор Києва Роман Говда.

«Але по всій країні ці судові процеси зупинено до винесення Конституційним судом рішення з приводу відповідності Конституції закону «Про очищення влади». Зараз усі справи на паузі. Тон врешті задасть Конституційний суд», - зазначив він.

Говда також додав, що люстрацію, «в принципі, завершено». Залишилось 27 працівників, щодо яких, відповідно до затвердженого плану, завершуються перевірки.

За словами прокурора столиці, за часи його керівництва кількісно кадровий склад не змінився. «Щоб оцінити людей, мені потрібно з ними попрацювати. Тому до цього часу більшість начальників відділів, управлінь залишилась на місцях. У нас були великі переформатування у слідчому управлінні, ми об’єднали і слідство, і процесуальне керівництво (такі процеси відбувалися не тільки в Києві). Але переважно всі працівники залишились на роботі. Були лише незначні пересування в межах існуючого колективу», - уточнив він.

Як повідомлялось, Говда розповів, що після Революції гідності прокуратура Києва повернула місту 137 гектарів.

Нагадаємо, Роман Говда очолив київську прокуратуру на початку липня 2016 року. До цього часу працював на посаді прокурора Одеської області (квітень–вересень 2015 року), а потім обіймав посаду заступника генпрокурора Віктора Шокіна.

Детальніше читайте в інтерв’ю Романа Говди «Главкому»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: