Після Революції гідності прокуратура Києва повернула місту 137 гектарів

Після Революції гідності прокуратура Києва повернула місту 137 гектарів
Прокурор Києва Роман Говда розповів, як повертаються незаконно виділені землі

В більшості випадків землі було повернуто за рішеннями судів касаційних інстанцій

Києву загалом було повернуто 438 гектарів землі, виділеної рішеннями влади міста за часів Черновецького. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів прокурор Києва Роман Говда.

«З них у власність фізичним і юридичним особам було повернуто 315,7 га вартістю 147 мільйонів гривень. І це тільки прокуратурою Києва. Активну позицію тут також займала Генпрокуратура, за позовами якої на Жуковому острові відсуджено значну площу», - зазначив він.

З часу Революції гідності, як додав прокурор, місту було повернуто 137 гектарів.

«З останніх прикладів: повернули гектар біля Софійського собору та 0,7 гектара на Ярославовому Валу. Зараз ведемо активну роботу біля Михайлівського собору – відомий усім сквер Небесної сотні – там хотіли побудувати торговельний центр. Наразі триває експертиза, але в перспективі, думаю, землю буде повернуто місту», - розповів Говда.

Він також зауважив, що в більшості випадків землі було повернуто за рішеннями судів касаційних інстанцій. «Тобто це кінцеві рішення», - пояснив прокурор.

«При виконанні судових рішень можуть бути як юридичні казуси, так і їх реальне невиконання. Але із втратою повноважень так званого загального нагляду ми можемо контролювати лише ті рішення судів, які ухвалено за позовами прокуратури. За тими рішеннями судів, які набрали законної сили, право територіальної громади на землю поновлено чи перебуває в процесі перереєстрації. Якщо йдеться про повернення до бюджету коштів, то ми можемо говорити про задоволені позови і реальні гроші, які пройшли через Держказначейський рахунок», - резюмував Говда.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: