Виборам на Донбасі має передувати виведення іноземних військ - Порошенко

Виборам на Донбасі має передувати виведення іноземних військ - Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Всі іноземні збройні підрозділи мають бути виведені з території України до проведення виборів

Президент Петро Порошенко наголошує, що передумовою для проведення місцевих виборів в окупованих окремих районах Донецької та Луганської областей є обов’язкове виконання всіх безпекових компонентів мінських угод та повне виведення іноземних військ з території України. Про це він сказав за підсумками зустрічі у «нормандському форматі», передає служба Глави держави.

«Наша позиція полягає в тому, що всі іноземні збройні підрозділи мають бути виведені, безумовно, до проведення виборів, що є необхідною умовою для проведення виборчого процесу», - заявив Глава держави.

Порошенко зазначив, що під час спілкування лідерів країн «нормандської четвірки» питання підготовки до виборів обговорювалося окремо.

Зокрема, було досягнуто домовленості про «продовження роботи на рівні експертів, робочих груп з підготовки концепції виборчого процесу на зазначених територіях», додали в прес-службі президента.

Водночас, Порошенко підкреслив, що «є категоричним противником висмикування політичного питання і його розгляду без прив’язки до безумовного виконання безпекових умов мінських домовленостей».

Нагадаємо, також президент повідомив, що Росія підтримала озброєну місію ОБСЄ на Донбасі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: