Віце-прем'єр-міністр Австралії втратив посаду через подвійне громадянство

Віце-прем'єр-міністр Австралії втратив посаду через подвійне громадянство
Барнабі Джойс звільнили через подвійне громадянство

Подвійне громадянство суперечить конституції Австралії.

Заступник прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойс та четверо інших політиків були призначені помилково, оскільки мали подвійне громадянство.

Відповідне рішення ухвалив Високий суд Австралії, передає ВВС.

Це означає, що усіх політиків звільнили, адже подвійне громадянство суперечить конституції Австралії.

Віце-прем'єр-міністр, який відмовився від громадянства Нової Зеландії у серпні, пообіцяв повторно оскаржити рішення щодо позбавлення його посади. 

Водночас, він заявив, що «поважає вирок суду». 

Інші четверо політиків — Фіона Наш, Малколм Робертс, Лариса Вотерс та Скотт Ладлам — були обрані в Сенат. Ще два політичних діяча, справи яких розглядалися, — сенатори Метт Канаван і Нік Ксенофонт — були визнані невинуватими. 

Раніше повідомлялося, що виявлене подвійне громадянство віце-прем'єр-міністра Австралії Барнабі Джойса спричинило скандал у політиці країни і може призвести до втрати ним посади та місця у парламенті. 

У МЗС Нової Зеландії пояснили, що Джойс автоматично набув новозеландського громадянства через походження свого батька - той народився у Новій Зеландії і переїхав до Австралії у 1947 році.

Віце-прем'єр під час виступу у парламенті заявив, що ніколи не вважав себе громадянином іншої країни. «Я був шокований, коли дізнався про цей факт», - прокоментував він ситуацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: