Вітаміни про запас: Супрун розповіла, як правильно їсти фрукти й овочі

Вітаміни про запас: Супрун розповіла, як правильно їсти фрукти й овочі
Супрун пояснила, як краще вживати овочі і фрукти

Запасатися влітку вітамінами на цілий рік — хибна стратегія, зазначила Супрун

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун попереджає, що фруктами не можна зловживати – виноград при переїданні викликає здуття, а черешня погано впливає на зубну емаль.

Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

«Запасатися влітку вітамінами на цілий рік — хибна стратегія. Так, далеко не всі корисні речовини з фруктів і овочів здатні надовго відкладатися в організмі. До того ж надмірне вживання навіть здорової їжі може негативно позначитися на здоров'ї. Надовго запастися можна вітаміном А. Він тримається в організмі протягом 3-5 місяців. Цінним джерелом цього елементу є оранжеві й червоні овочі, зокрема морква й помідори», - розповіла Супрун.

Однак користь їхня максимально розкривається лише за умови правильної подачі. 

«Для того, щоб корисні речовини із моркви чи помідорів засвоювались, ці овочі слід їсти із жирами, наприклад, з олією», — розповідає в. о. міністра охорони здоров'я.

Відповідаючи на питання, Супрун наводить поради Daria Prokopyk з BBC News Ukrainian. До продуктів, які надовго не забезпечують вітамінами, належить виноград. Він є джерелом біологічноактивної сполуки, яка корисна для роботи серця, мозку та судин.

«Надмірне поїдання винограду не забезпечить річний запас цієї сполуки. Резвератрол організмові треба отримувати весь рік, а джерело — червоні і сині фрукти», — зауважує Супрун.

Універсальної норми вживання фруктів і овочів немає. Орієнтуватися необхідно на власні відчуття.

«Для того, щоб зрозуміти, чи ви всього з'їли вдосталь, є формула – відчувайте насичення, але не важкість. Крім того, навіть корисним не можна зловживати - виноград при переїданні викликає здуття, а черешня погано впливає на зубну емаль», — пояснює в. о. міністра охорони здоров'я.

Нагадаємо, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла про основні чотири міфи про біль у спині.

За її словами, піковий вік виникнення болю у спині припадає якраз на людей віком від 35 до 55 років, тому навколо цієї теми існує величезна кількість міфів і спекуляцій.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: