Волкер зустрівся зі звільненими Умеровим і Чийгозом

Волкер зустрівся зі звільненими Умеровим і Чийгозом

Зустріч була «ґрунтовна і відкрита»

Лідери кримськотатарського руху Мустафа Джемілєв і Рефат Чубаров, звільнені а також звільнені політв’язні Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз 28 жовтня зустрілися зі спецпредставником Держдепартаменту США з питань України Куртом Волкером. Про це повідомив голова Меджлісу і депутат Верховної Ради Рефат Чубаров.

«Сьогодні відбулася дуже ґрунтовна і відкрита розмову з Куртом Волкером, спеціальним представником Держдепартаменту США по Україні», – зазначив він у Facebook.

Курт Волкер прибув до України з незапланованим візитом у п’ятницю. Спікер Ради Андрій Парубій на зустрічі з Волкером заявив, що останнім часом російська агресія тільки зростає на Сході України. Як повідомила після зустрічі Гопко, Волкер чітко наголосив, що ціна за російську окупацію не буде змінюватися, вона буде, навпаки, зростати.

Президент України Петро Порошенко обговорив з Волкером питання звільнення українських заручників.

Депутати Верховної Ради також зустрілись зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером. Вони розказали про деталі зустрічі

Зазначимо, що 25 жовтня стало відомо, що заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, росіяни видали Туреччині.

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України (фракція «БПП») Рефат Чубаров заявив, що двох заступників голови Меджлісу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза видали Туреччині, тому що Кремль пішов назустріч проханню Ердогана.

Президент Петро Порошенко подякував лідеру Туреччини Реджепу Ердогану за його зусилля у звільненні засуджених в анексованому Росією Криму лідерів Меджлісу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза.

Тим часом заступник очільника Меджлісу Ільмі Умеров зауважив, що їхнє з Чийгозом звільнення стало можливим завдяки діям президентів Петра Порошенка та Реджепа Ердогана.

27 жовтня Умеров та Чийгоз прилетіли до України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: