Втікач із КНДР: Удар США спровокує військову відповідь Пхеньяна

Втікач із КНДР: Удар США спровокує військову відповідь Пхеньяна

Офіцерів КНДР вчать приймати рішення про нанесення ракетно-артилерійських ударів, не чекаючи наказів Пхеньяна

Під час слухання в Конгресі США колишній північнокорейський дипломат Тхе Йон-хо заявив, що превентивний удар по КНДР із боку американських збройних сил спровокує застосування Пхеньяном артилерії і балістичних ракет малого радіусу дії. Про це повідомляє Associated Press.

За словами дипломата, навіть якщо США здійснять обмежений удар по окремих об’єктах, все одно це не вбереже столицю Південної Кореї (40 км від кордону із КНДР) від контр-удару. При цьому Тхе Йон-хо не ставить під сумнів те, що в кінці кінців США і Південна Корея переможуть у війні із КНДР, однак при цьому рахунок жертв серед населення Республіки Корея буде іти на десятки тисяч.

Спроможність КНДР нанести ракетно-артилерійський удар у відповідь, за словами колишнього північнокорейського дипломата пов'язаний із тим, що солдат цієї країни готують до прийняття самостійних рішень, не чекаючи наказів із Пхеньяну у випадку надзвичайної ситуації. Як наслідок, на думку Тхе Йон-хо, США мають в першу чергу у протидії загрозі із боку КНДР віддавати перевагу невійськовим інструментам впливу, щоб в кінці кінців підірвати режим із середини. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: