В'ятрович переконує, що місцева влада сама хоче все називати іменем Бандери

В'ятрович переконує, що місцева влада сама хоче все називати іменем Бандери

Російська пропаганда актуалізувала термін «бандерівці», вона ж робить з антирадянського героя антиросійським – історик

У загальній масі з 52 тисяч перейменованих топонімів у 34 випадках місцеве самоврядування саме запропонувало прізвище Бандера. Про це розповів глава Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович, пише видання «Вести».

«Я часто чую, що в Україні нібито впроваджено «державну політику бандеризації»… Де ж тут нав'язування? Рішення щодо проспекту в Києві прийняла топонімічна комісія спочатку, потім – громадськість (обговорення, і гаряче!) тривало місяці, потім – більшість депутатів Київради. Де ж тут накидання «культу Бандери» з боку держави? Ми у жодному разі не змінюємо один культ на інший», – зазначив він.

В'ятрович також додав, що теза про антипольський характер шанування УПА себе не виправдовує. «Популярності повстанців сприяла війна з Росією: їхня пропаганда актуалізувала термін «бандерівці», вона ж робить антирадянського героя антиросійським. Вона ж стимулює реакцію суспільства: наша відповідь – перейменування. Я казав польським колегам, що «Московський проспект» більше антипольський, ніж проспект Бандери», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: