В’ятрович вважає відзначення в Україні 22 червня небезпечним

В’ятрович вважає відзначення в Україні 22 червня небезпечним

На думку історика, такі державні святкування «продовжують життя радянського міфу»

Директор Українського Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович вважає відзначення в Україні 22 червня на державному рівні «атавізмом совка, який продовжує життя міфу про «Велику вітчизняну».

Про це В’ятрович написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Державні відзначення 22 червня у нас не лише недоречні, але й небезпечні», - підкреслив історик.

На думку В’ятровича, святкування 22 червня «продовжує життя радянського міфу, який мав за завдання приховати факт, що СРСР разом з Третім рейхом починав Другу світову, що третину цієї війни вони боролися по один бік барикад».

«Нині цей міф - інструмент мобілізації суспільства в Росії. В тому числі мобілізації для боротьби проти України», - зауважив директор Українського Інституту національної пам’яті.

В’ятрович додав, що в Україні святкують 8 травня – «день, коли згадуємо всіх, хто перейшов Другу світову та став її жертвами» та  1 вересня – «день, коли згадуємо про початок найстрашнішої в історії людства війни».

Нагадаємо, президент Петро Порошенко у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни, який відзначається 22 червня, віддав шану усім, «хто боровся і продовжує боротися за мир в Україні».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: