У 2019-му зарплати поліцейських і рятувальників зростуть на 30%

У 2019-му зарплати поліцейських і рятувальників зростуть на 30%

Для початку на програму з підвищення зарплати, компенсації за винайм квартир та системи фінансового лізингу на придбання житла виділяється 2 млрд грн

В новому бюджеті закладено підвищення мінімальних зарплат для працівників ДСНС до 9000 грн, а поліцейських - до 9200 грн. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Рішенням КМУ ми підвищили заробітню плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З першого січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС становитиме дев’ять тисяч гривень, для поліцейського – 9,2 тисяч», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, який разом із лідером партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк презентував програму соціального забезпечення для працівників ДСНС та Національної поліції.

Окрім підвищення заробітної плати, передбачається компенсація за винайм квартир та система фінансового лізингу на придбання власного житла.

«Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла... При наявності родини та дітей компенсація збільшуватиметься», - додав глава МВС.

В районному центрі компенсація за винайм становитиме від 1900 до 2900 грн. В обласному центрі - від 2900 до 4300 грн.

«З наступного року ми також вводимо безпрецедентний механізм фінансового лізінгу. Що мається на увазі? Починаючи з другого року служби молодий патрульний поліцейський має право заключити договір іпотеки на двадцять років. В межах цього договору всі проценти по ньому сплачуватиме держава. В проміжку з двох до п’яти років, якщо ви працюєте добре, держава списує з вас 10% загальної суми, 5-10 років – 20%, потім 30% і всього до 40% суми списуються державою. При народженні  дитини - держава одразу спише 5% від суми. Народите другу – ще 5% спишемо», - пояснив Аваков.

Він запевнив, що механізм державного лізінгу працюватиме й для тих, хто вже давно перебуває на службі.

У липні повідомлялось, що в Україні за п'ять місяців поточного року звільнилося близько 400 осіб з 15 тисяч патрульних поліцейських.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: