Яценюк у Варшаві розповів, як врятуватися від загрози з боку Путіна

Яценюк у Варшаві розповів, як врятуватися від загрози з боку Путіна

Яценюк зазначив, що спільна безпека Європи – це розширення ЄС і НАТО

Лідер партії «Народний фронт», екс-прем'єр-міністр, Арсеній Яценюк розповів, що зараз йдеться про загрозу з боку Російської Федерації як для України, так і для Європи.

Про це він заявив під час Міжнародної конференції «Революція, війна та її наслідки» у Варшаві 16 березня.

Яценюк підкреслив, що зараз йдеться про загрозу безпеці і взагалі існуванню вільного світу як такого.

«Цю загрозу уособлює Росія імені президента Володимира Путіна. У першу чергу мова йде про загрозу з боку Російської Федерації для нас як для України, для нас як для майбутнього члена Європейського Союзу, для нас як для Європи і вільного світу, - зазначив він.

Лідер «Народного фронту» нагадав про заяви Путіна, начебто це не його «зелені чоловічки» захопили Крим, щоправда згодом в інтерв'ю заявив, що особисто планував операцію по порушенню міжнародного статуту Організації Об'єднаних Націй і територіальної цілісності України.

«Він зізнався у вчиненні кримінального злочину проти української державності, - заявив політик.

Так само, підкреслив Яценюк, Путін заявляв, начебто не його зброя збила МН-17, а зараз говорить, «що це не російська шпигунська система вчинила підтримуване державою вбивство у Солсбері».

Він відзначив роль президента Франції Фансуа Олланда і Канцлера Німеччини Ангели Меркель у підписанні Мінських домовленостей: «Мінськ» - це була угода про припинення вогню і про зупинку наступу російської армії. «Мінськ» - це були добрі наміри з нашого боку, щоб врегулювати цю ситуацію політико-дипломатичними кроками».

«Мінськ» не відбувся з однієї причини – цього не хоче Путін. Він майстер у вчиненні різного роду заморожених конфліктів. Чим більше їх, чим більше хаосу, - а він майстер хаосу - тим слабкіший вільний світ», - підкреслив лідер «Народного фронту».

З боку вільного світу, підкреслив він, необхідні, в першу чергу, безпекові відповіді: «Наша спільна безпека – це розширення не тільки Європейського Союзу, а й розширення НАТО».

Лідер «Народного фронту» нагадав, що Україна не отримала в 2008 році План дій щодо членства в НАТО.

«А потім ми всі заплатили надто багато за це - російською агресією в Грузії і російською агресією в Україні. Тому (необхідне) розширення НАТО і посилення безпеки, а наша сила дасть можливість дипломатам бути також сильнішими», - резюмував Яценюк.

Раніше лідер партії «Народний фронт», екс-прем'єр-міністр, Арсеній Яценюк у Варшаві розповів європейцям, чому Україна має бути успішною.

Міжнародна конференція «Революція, війна та її наслідки», що проходить у Варшаві, присвячена подіям в Україні з 2014 року, незаконній анексії Криму і російській агресії на Донбасі та їхніх наслідків для України та Європи, питанням інформаційних воєн та гібридної агресії. У конференції беруть участь 45-й Президент Франції Франсуа Олланд, Глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук, відомі українські та європейські діячі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: