Як народні депутати голосували за відкриття ринку землі: поіменний список

Як народні депутати голосували за відкриття ринку землі: поіменний список

Законопроєкт про ринок землі підтримали 259 народних депутатів

Фракції «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина» та депутатська група «За майбутнє» не віддали за прийняття закону жодного голосу

Верховна Рада України цієї ночі підтримала у другому читанні законопроєкт про ринок землі.

Як йдеться на сайті парламенту, «за» проголосували 259 депутатів, «проти» - 24, «утрималися» - троє, а не голосували - 29.

Фракція «Слуга народу» віддала 206 голосів з 213 присутніх, «Європейська солідарність» - 23 голоси (з 24 присутніх), «Голос» - 13 (усі присутні), депутатська група «Довіра» Також п’ятьма голосами закон підтримали позафракційні.

Натомість фракції «Опозиційна платформа – За життя», «Батьківщина» та депутатська група «За майбутнє» не віддали за прийняття закону жодного голосу.

Документ клікабельний

Нагадаємо, цієї ночі Верховна Рада завершила розгляд поправок до проєкту закону №2178-10 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» та ухвалила його у другому читанні як закон.

Ринок землі ухвалили в наступних параметрах:

  • Він вступить в дію з 1 липня 2021. Тобто, коли посткоронавірусна паніка спаде і всі повернуться до нормального життя;
  • Перші два роки землю зможуть купувати лише фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів у одні руки.
  • Після цього – наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 000 гектарів в одні руки.
  • Землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності продаватися не будуть (принаймні перші два роки мінімум).
  • Продаж іноземцям - як і було вирішено раніше - після референдуму.
Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко напередодні пообіцяв, що вступ в силу закону «Про обіг землі» не буде відкладено наступного року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: