Янукович разом із адвокатом хоче виступити в суді по відеозв’язку

Янукович разом із адвокатом хоче виступити в суді по відеозв’язку

Захисник Януковича повідомив, що пакет документів для реєстрації як іноземний адвокат він подав до російського Мінюсту 18 жовтня

Екс-президент України Віктор Янукович, обвинувачений у державній зраді, просить Оболонський райсуд Києва забезпечити його участь у судових дебатах шляхом відеоконференцзв’язку.

Про це заявив його адвокат Олександр Горошинський на засіданні 23 жовтня після зустрічі зі своїм підзахисним у Росії 19 жовтня.

«Клієнт письмово повідомив суд, що він бажає приймати участь у засіданні шляхом відеоконференцзв'язку, однак з урахуванням… з можливою правовою допомогою захисника, який має перебувати з Януковичем», - сказав адвокат.

Горошинський додав, що, згідно з законодавством Росії, для того, щоб адвокат міг на її території надавати правову допомогу Януковичу, він має пройти відповідну процедуру. «А саме зареєструватися в реєстрі іноземних адвокатів, і лише за таких умов він може надавати допомогу клієнту», - пояснив захисник.

Захисник Януковича повідомив, що відповідний пакет документів для реєстрації як іноземний адвокат він подав до російського Мінюсту 18 жовтня, і що наразі «процедура по внесенню у реєстр триває».

У зв’язку з цим Горошинський просив відкласти розгляд провадження про державну зраду Януковича до моменту проходження відповідної реєстрації його як іноземного адвоката в Росії.  

Адвокат уточнив, що розгляд документів зазвичай триває один місяць.

Нагадаємо, раніше адвокат Віктор Сердюк заявив, що колишній президент України Віктор Янукович готовий виступити з останнім словом в Оболонському районному суді Києва в рамках процедури міжнародної правової допомоги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: