Ярославський передумав купувати ОПЗ

Ярославський передумав купувати ОПЗ
Одеський припортовий завод

Група DCH відмовилася від участі у конкурсі з продажу пакета акцій ОПЗ

Група DCH харківського бізнесмена Олександра Ярославського не братиме участі в конкурсі з продажу державного пакета акцій ПАТ «Одеський припортовий завод», запланованому на 14 грудня 2016 року.

«Група DCH змушена відмовитися від участі у конкурсі з продажу пакета акцій цього підприємства на умовах, запропонованих ФДМУ. У той же час DCH заявляє про свою зацікавленість у майбутньому в придбанні ОПЗ і готовність подальшої співпраці з цього питання», - йдеться в заяві DCH у вівторок.

У групі пояснили, що після підписання договору про конфіденційність із ФДМ та ОПЗ DCH отримала доступ до даних про діяльність заводу і спільно із залученими аудиторами PwC провела юридичний і фінансовий аудит заводу.

«Зокрема, було виявлено, що реальна сума кредиторської заборгованості становить не менше ніж $85 млн, а у найбільш песимістичному варіанті може перевищувати $350 млн. А це фактично збільшує ціну придбання ОПЗ для потенційних покупців до $550 млн і більше порівняно з ціною, за якою акції підприємства виставлені на продаж», - йдеться в заяві.

DCH додає, що іншими причинами відмови став ініційований стосовно підприємства розгляд в Антимонопольному комітеті України та виконавче провадження, інформація про яке міститься в публічному реєстрі Міністерства юстиції.

У заяві також зазначено, що ФДМ не надав представникам компанії можливості очної участі в переговорах про умови і положення договору купівлі-продажу акцій ОПЗ, в результаті чого пропозиції щодо спірних питань залишились без обговорення, а самі відповідні питання - відкритими.

«З огляду на вищевикладене, придбання акцій ПАТ «Одеський припортовий завод» при його збитковій діяльності, значному обсязі кредиторської заборгованості та постійному її зростанні, неврегульованості і невизначеності щодо цілої низки життєво важливих запитань діяльності підприємства створює для DCH високий ризик втрати інвестицій», - зазначила група.

Конкурс із приватизації ОПЗ зі стартовою ціною 5,16 млрд грн запланований на 14 грудня 2016 року, термін прийому заявок закінчився о 18:00 6 грудня.

Про своє бажання купити ОПЗ заявляли також ПрАТ «Укрнафтобуріння» Ігоря Коломойського та Віталія Хомутинніка, IBE Trade Corp (США) і Amjad Investments (ОАЕ).

ОПЗ, який перебуває в держвласності, випускає хімічну продукцію, здійснює перевалку аміаку на морський транспорт. Підприємство в 2015 році отримало чистий прибуток 211 млн грн проти чистого збитку 270 млн грн роком раніше, чистий дохід зріс у 2,1 раза - до 11,195 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: