Ярославський планує масштабні інвестиції в ДМЗ

Ярославський планує масштабні інвестиції в ДМЗ
Олександр Ярославський

За словами бізнесмена, ще одним вектором великих інвестицій є коксохімічне виробництво

Поточний стан Дніпровського металургійного заводу (ДМЗ) вимагає глобальних інвестицій в модернізацію та розвиток виробництва. Про це під час інспекції підприємства 19 липня заявив журналістам Олександр Ярославський, бенефіціар групи DCH і новий власник заводу.

«Перша ейфорія з моменту придбання ДМЗ у нас пройшла. І ми розуміємо, що підприємство нам все-таки дісталося, м'яко кажучи, в зношеному стані. На сьогодні зупинена третя доменна піч і ведеться будівництво нової домни. Це близько 300 млн грн. У наступному році ми будемо зупиняти доменну піч №2, також її модернізувати. Чотирнадцять років кінь не валявся, ніхто нічого не робив», - резюмував Ярославський.

За його словами, ще одним вектором великих інвестицій є коксохімічне виробництво. «Те, що стосується коксохіму, батарея №5 зараз реконструюється. І протягом трьох років ми всі батареї впорядкуємо. Фактично буде новий коксохім, а це близько $20 млн», - підкреслив бізнесмен.

Таким чином, найближчим часом загальний обсяг інвестицій в ДМЗ - доменні печі і коксохімічне виробництво - складе більш як $30 млн.

Ярославський також розповів журналістам про плани в майбутньому вкласти кошти в лінію безперервного розливання сталі. Така інвестиційна програма може скласти близько $50 млн. «Це те, що ми плануємо. Неможливо інвестиції за один рік освоїти. Ви не уявляєте, як мені хочеться щоб піч працювала, а не стояла», - поділився своїми роздумами бенефіціар групи DCH.

Окрему увагу і нового інвестора, і журналістів було приділено питанням соціального забезпечення працівників підприємства. В даний час середня заробітна плата на ДМЗ становить 14 300 грн в місяць. Цей показник з часом буде збільшуватися. «Збільшимо якість і покращимо виробництво, відповідно будемо збільшувати зарплату», - зазначив Ярославський, який з моменту придбання підприємства вже підняв оклади співробітників на 20% (з 1 липня 2018 року).

Слід зазначити, що на минулому тижні, під час урочистостей з нагоди Дня металурга, ДМЗ відвідав мер Дніпра Борис Філатов. Він високо оцінив зусилля інвестора для початку модернізації заводу і також звернув увагу на реалізацію соціальних програм. «Я говорив сьогодні про те, що для мене дуже важливо, говорив перед трудовим колективом про те, що на підприємстві підняли на 20% заробітну плату. Чим вище зарплата у людей, тим вище податки, тим більші надходження в місцевий бюджет, тим в місцевому бюджеті більше грошей і, відповідно, можна виконувати програми по структурному зміненню міста», - підкреслив Філатов

Як повідомлялося раніше, в березні поточного року група DCH Олександра Ярославського придбала ДМЗ у попереднього власника. Це підприємство є одним з провідних виробників чавуну, сталі і прокату; його продукція поставляється в 44 країни, а чисельність трудового колективу становить близько 6000 чол.

При цьому ДМЗ став не першим промисловим активом, придбаним Ярославським за кілька останніх років. Раніше він купив Харківський тракторний завод (Харків, 2016 р.) і рудник «Суха Балка» (Кривий Ріг 2017 р.). Загальна сума інвестицій бізнесмена в проекти різної галузевої приналежності тільки по Харківському регіону перевищила $1 млрд (в т.ч. $300 млн в соціальний проект підготовки Харкова до Євро-2012).

Олександр Ярославський входить в ТОП-10 українських підприємців за версією Forbes.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: