За останні три роки на «стіну Яценюка» пішло понад 600 млн грн (документ)

За останні три роки на «стіну Яценюка» пішло понад 600 млн грн (документ)
Арсеній Яценюк

Загалом, збудовано 400 км інженерно-фортифікаційних споруд на кордоні з Росією і зоною АТО

На 1 червня цього року на реалізацію проекту «Стіна», який передбачає облаштування інженерно-фортифікаційних споруд на українсько-російському і українсько-молдовському державному кордонах та територіях, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції, з державного бюджету витрачено 622,5 млн. грн.

Про це повідомив перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк у відповіді на запит «Главкому».

За його даними, масштабне фінансування відбувалося у 2015-2016 роках – з бюджету було виділено 400 і 200 млн грн, відповідно. За півроку 2017-го цей проект профінансовано лише на 22,5 млн грн. Разом з тим міністр Арсен Аваков пообіцяв: до кінця року на проект «Стіна» надійде 300 млн грн.

Серватюк зауважив, що за рахунок коштів держбюджету зведено 273,5 км протитанкових (протитранспортних) ровів, 41,7 км контроль-слідових смуг і 83,7 км загороджувального паркану. Усі роботи відбувалися в межах Харківської, Чернігівської, Сумської і Луганських областей.

(для перегляду документа натисніть на зображення)

Крім цього, у відповіді на запит Державна аудиторська служба України повідомила, що проводила перевірку витрачання бюджетних коштів на виконання Плану заходів щодо інженерно-технічного облаштування україно-російського державного кордону, територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим. Однак розголосити ці відомості аудит служба немає можливості, оскільки на них надано гриф секретності «Таємно».

Нагадаємо, що з ініціативою будівництва «Стіни» виступив попередній прем’єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Ми розпочинаємо будівництво реального державного кордону між Україною та Російською Федерацією», – заявив Яценюк на одному з вересневих засідань уряду в 2014 році. Фортифікаційна споруда із бетонних загород, контрольно-слідових смуг, сигналізацій та ровів мала простягнутися на 2295 км (Це загальна протяжність кордону з Росією). 

Також читайте статтю «Главкома» «Ціна «Стіни», або У скільки обходиться «Європейський вал» Яценюка?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: