За пошкодження хреста в Умані затримали двох громадян США

За пошкодження хреста в Умані затримали двох громадян США

У скульптури розп’яття Ісуса Хреста вандали відбили ноги

Фото: Прес-служба прокуратура Черкаської області

Вандалами виявилися 19-річний та 20-річний громадяни США

Уманською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру двом громадянам США за пошкодження розп’яття Ісуса Хреста в Умані.

Про це 21 січня повідомляє прокуратура Черкаської області

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 19-річний та 20-річний громадяни США 19 січня, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи умисно та цілеспрямовано, з хуліганських спонукань, грубо порушуючи громадський порядок, що супроводжувалося особливою зухвалістю, з мотивів явної неповаги до суспільства, що виразилося у прагненні показати свою зневагу до існуючих правил і норм поведінки в суспільстві, прибули до місця розташування православного хреста, на якому встановлена скульптура зі зображенням розп’яття Ісуса Хреста, який розташований на скелі поруч зі ставком, що по вулиці Визволителів, м. Умань, та зруйнували дану скульптуру, а саме відламали елемент у вигляді ніг, який кинули на землю, після чого хлопці втекли з місця вчинення кримінального правопорушення», - заявили у відомстві.

Зазначається, що зловмисників затримали в порядку ст. 208 КПК України.

20 січня Уманською місцевою прокуратурою за вказаними фактами хлопцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 КК України, а саме хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб.

Того ж дня до Уманського міськрайонного суду направлено клопотання про обрання відносно них запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Санкція ч. 2 ст. 296 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: