За 9 березня евакуйовано 48 тисяч людей – Офіс президента

За 9 березня евакуйовано 48 тисяч людей – Офіс президента

Люди змушені тікати з власних домівок

з відкритих джерел

Одним з найважливіших завдань команди Президента України у середу, 9 березня, була організація евакуації мешканців низки міст, які зазнали найбільш масованих атак військ росії. Протягом дня вдалося евакуювати 48 000 людей із Сум, Енергодару та Київської області. Про це у відеозверненні, записаному біля Офісу президента у Києві на вулиці Банковій, розповів заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

«Друзі! Ворог не може перемогти нас у бою, тож запускає купу фейків про те, що команда Президента нібито покинула країну. Це неправда. Я звертаюся до вас із вулиці Банкової біля будівлі Офісу Президента, де зараз працює Президент та його команда. Постараюся робити такі відео якнайчастіше», – сказав Тимошенко.

За його даними, упродовж 9 березня з Київської області було евакуйовано 3 500 осіб, із Сум – 43 000 та 1000 – з Енергодару.

Одночасно триває евакуація мирних мешканців Харкова автобусами та потягами "Укрзалізниці". Кількість уже евакуйованих до безпечних регіонів налічує десятки тисяч.

«Дякуємо за роботу дійсно крутій команді, яка цим займається. Ми всі разом з Іриною Верещук, з керівниками військових адміністрацій, ДСНС, Українським Червоним Хрестом», – заявив заступник керівника ОП.

Окремо Тимошенко відзначив власників приватного транспорту, які також беруть активну участь в евакуації мирного населення.

Він також повідомив про налагодження розгалуженого логістичного ланцюга в регіонах, завданням якого є максимально оперативна доставка гуманітарних вантажів.

«У кожному регіоні розгорнуто великі хаби. З них виїжджає дуже багато гуманітарної допомоги – щодня близько тисячі фур перевозять нашою країною гуманітарну допомогу з однієї області в іншу. Близько 1200 тонн гумдопомоги перевозить Укрзалізниця», – повідомив Тимощенко.

Загальний обсяг доставлених гуманітарних вантажів за 9 днів березня вже перевищив 10 500 тонн.

«Нарощуємо темпи та обсяги, щоб допомогу отримали всі, хто її потребує. Тож працюємо далі. Ми переможемо! Слава Україні!», – сказав Тимошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: